Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016

2016 har været et godt år hvad angår pris på slagtelam, også prisen på udsætter får har været gode.

De skal bare være klar til slagt, når man sender dem af sted, men vi må forvente at prisen vil falde når de store producenter sender lam af sted, det er her midt september de gør det.

Så det er ikke prisen på slagtelam der er skyld i at der ikke er flere der har får.

På landskuet i Herning i år var der 9 dyr tilmeldt: 2 væddere, 1 vædderlam, 5 får og et gimmer lam, alle fik 23 point. Af dem blev det til 3 ærespræmier. Det var en god reklame for Shropshire

Da vi kom til landskuet onsdag kl. 14, var der fyldt med politi og folk fra fødevarestyrelsen der ville se om vi havde styr på kørsels papirer, om der var for mange dyr i traileren, næsten alle blev tjekket. Nogle fik en hilsen fra dem da de kom hjem

Men der er plads til flere udstillere, men hvordan vi får gang i flere ved jeg ikke, man får altid fat i nye kontakter som skal bruge en vædder.

Den 20. august var vi hos Kirsten og IB på fyn hvor der var kåringsdag hvor vi gennemgik lineær kåring og typebeskrivelse af Shropshire, en rigtig god dag.

Hvad der sker i dansk Fåre avl ved jeg ikke, der blev talt og skrevet en del inden der var generalforsamling om at dansk fåreavl skulle nedlægges, men derefter er alt gået i stå – det er rigtig noget skidt, hvem der har skylden ved jeg ikke.

Vi vil meget gerne høre fra jer hvad i mener hvad vi skal lave i 2017, det kan være svært at komme på nye ideer.

Generalforsamling bliver hos Hans Jørn Anhøj og frue, Sparkærvej 8 Veste Nebel 6040 Egtved kl 12.00 den 2. oktober, udvalget er vært ved en let frokost. Vi håber der vil møde mange op.

Jeg vil til sidst takke bestyrelsen for godt samarbejde

Hilsen Brian V. Lundgaard

St. Darum

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.