Kåring

Hvorfor få kåret.

1. Man får en uvildig bedømmelse af sine dyr.

2. Kåringsdommerne,begge med god lang viden og kendskab til Shropshire,kan fortælle dig om både de gode og svage sider ved netop dine dyr,så du som avler kan forsøge at avle  derefter. Kåringsdommerne kan ligeledes vejlede om hvilke type avlsvædder der kan få en  positiv indflydelse på din videre avl.

3. Ved at få kåret findes de bedste dyr både på besænings og landsplan og dermed være med til at hæve racens standard og kvalitet exteriørmæssigt.

4. Kåringen vægter i S indekset med 0,1%.

5. Såfremt det måtte ønskes vil vi som dommere gerne gennemgå din besætning og lægge en avlsstrategi for dig, det ganske uforpligtende.

Kåringssystemet.

I 1994 indførtes liniærkåringen d.v.s et mere detaljeret system med 22 karakterer af kroppen samt afvigelser bedømmes. Tallene for de enkelte bedømmelser er % vis værdisat af raceudvalget. F. eks tæller forpart med 50% og køller med 30 til 40 %.Afvigelser såsom fedtpude på krydset, ujævn ryg halshud m.m. tællere negativt.

I 2007 blev 20 dyr kåret, alle af særdeles høj standard (læs Jeanettes indlæg i Shropshire Nyt 3-2007.De rosende ord er bestemt ikke overdrevet.